Hoe werk ik?

Logopedisch onderzoek

Stap 1
Maak een afspraak
Meld je aan via onze website of leg telefonisch contact. Dit kan door het contactformulier in te vullen of het telefoonnummer te raadplegen . Enkele dagen later zal ik contact opnemen om een afspraak in te plannen.
Stap 2
Intake gesprek
Een eerste vrijblijvend gesprek om na te gaan waarom je gebruik wil maken van mijn diensten. Tijdens dit gesprek verzamel ik een aantal gegevens waarbij ik jou graag adviseer over het al dan niet opstarten van logopedie, coaching of begeleiding. Beslis je om verder te gaan, dan geef ik je de nodige documenten mee die dienen ingevuld te worden door de bevoegde partij.
Stap 3
Testing
Op basis van de bekomen gegevens selecteer ik de eventueel nodige testen om een volwaardig logopedisch verslag op te maken. Dit neemt vaak een aantal sessies in beslag.
Stap 4
Adviesgesprek
Wanneer de testen afgerond zijn, word je uitgenodigd voor een adviesgesprek. Hier overlopen we de resultaten van de testen en bespreek ik een eventuele opstart van de therapie binnen de praktijk. Tijdens dit gesprek krijg je ook de nodige info omtrent terugbetaling, frequentie van de therapie, praktische afspraken...
Stap 5
Aanvraag tot terugbetaling
Wanneer ik een volledig dossier ter beschikking heb, stuur ik dit per post op naar het ziekenfonds in kwestie om de terugbetaling aan te vragen. Het antwoord komt een aantal weken later per post in uw en onze brievenbus terecht.
Stap 6
Goedkeuring ziekenfonds
Vanaf het antwoord van het ziekenfonds kan de therapie opgestart worden. Indien het ziekenfonds akkoord is met de terugbetaling dan krijg je 75% van het bedrag terugbetaald. Kom je in aanmerking voor verhoogde terugbetaling dan is dit 90%. Gaat het ziekenfonds niet akkoord met de aanvraag tot tegemoetkoming, dan kan je beroep doen op de aanvullende verzekering. Meer info hierover vind je terug op de website van jouw ziekenfonds.
Stap 7
Opstart therapie
Ik zoek samen met jou naar de best passende momenten om de therapie in te plannen voor zowel de cliënt als de therapeut. Het therapieverloop wordt tijdig geëvalueerd en besproken met alle betrokken partijen. De meeste therapieën worden voor een periode van 2 jaar aangevraagd en terugbetaald. Aan het einde van het 1e jaar dient er een evolutieverslag opgemaakt te worden om terugbetaling te krijgen voor het 2e behandeljaar.
Stap 8
Noël wacht elke les geduldig af om zijn "aaikes" in ontvangst te nemen. Hij duimt samen met mij mee voor een vlot verloop van de sessies.

Coaching

Na een vrijblijvende kennismaking, maken we een afspraak voor een oriënterend gesprek. Dit intakegesprek is bedoeld om de huidige situatie in kaart te brengen en de zorgen en hulpvraag van zowel ouders als kind helder te krijgen. Samen met het kind komen we in de eerste sessie tot het omschrijven van een concrete hulpvraag en bespreken we de wijze waarop ik als kindercoach hulp kan bieden. Met behulp van verschillende werkvormen (gesprek, spel, tekenen, knutselen) werken we aan de hulpvraag en zoeken we naar mogelijkheden om te komen tot inzichten en oplossingen.

Afhankelijk van de hulpvraag duurt een coachingstraject ongeveer 3 tot 6 sessies van een uur.

Let's connect!

Volg de avonturen van Charlotte en Noël op Facebook, Instagram en Linkedin